Bekerja Dalam Satu Pasukan - JMNPP

Tanjung Bungah: Semua peringkat pegawai serta kakitangan Jabatan Mufti Negeri Pulau Pinang perlu sentiasa menanam semangat bekerja sebagai satu pasukan, walaupun mereka bertugas di bahagian yang berlainan dalam satu Jabatan. Demikianlah antara rumusan daripada ucapan Sahibus Samahah Mufti Kerajaan Negeri Pulau Pinang ketika berucap sempena penutupan program Team Building Jabatan Mufti Negeri Pulau Pinang di Kompleks Sukan Air di sini, pada 27 April 2019.

Selain itu, Sahibus Samahah Dato’ Seri Dr. Wan Salim bin Wan Mohd Noor turut menyatakan bahawa kerja berpasukan merupakan salah satu bentuk pengurusan yang penting bagi merealisasikan matlamat sesebuah organisasi atau Jabatan dalam mewujudkan suasana harmoni dan tiada perselisihan faham di antara satu sama lain.

Program yang berlangsung selama sehari itu telah mendapat penyertaan seramai 26 orang kakitangan JMNPP. Para peserta telah didedahkan dengan beberapa aktiviti indoor dan outdoor bagi mengukuhkan lagi semangat berpasukan dan mengeratkan silaturahim.

Aktiviti-aktiviti yang dilaksanakan dikendalikan oleh fasilitator dari Majlis Sukan Negeri Pulau Pinang.