Mufti Pulau Pinang doakan Zulkifli sentiasa kuat | Sinar Harian, 10 Mac 2020

HAH ALAM - Mufti Pulau Pinang, Datuk Seri Dr Wan Salim Wan Mohd Noor merakamkan ucapan tahniah kepada Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri di atas pelantikan beliau sebagai Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama).

Wan Salim berkata, pihaknya yakin dengan kemampuan Zulkifli untuk menggalas amanah sebagai seorang menteri yang bertanggungjawab dalam urusan agama Islam.

“Saya mendoakan beliau dikurniakan kesihatan dan kekuatan untuk melaksanakan amanah ini,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Pada masa sama, beliau menyifatkan Zulkifli adalah seorang yang sangat berilmu dan berkeperibadian mulia.

“Zulkifli memang berilmu dan berperibadi mulia. Semoga jawatan baharu beliau selaku menteri yang bertanggungjawab mengenai hal ehwal agama Islam, akan membuka ruang yang lebih luas bagi beliau memainkan peranan lebih berkesan dalam memartabatkan kedudukan agama Islam di negara ini.

“Diharap beliau akan meneruskan agenda Islam sebagai agama yang adil dan rahmat yang telah digagaskan sebelum ini demi faedah semua pihak,” katanya.

Tambahnya, perubahan pemerintahan negara tidak seharusnya menghalang usaha untuk meneruskan rancangan-rancangan yang baik dan bermanfaat untuk negara dan rakyat.


 Sumber: https://www.sinarharian.com.my/article/73201/BERITA/Nasional/Mufti-Pulau-Pinang-doakan-Zulkifli-sentiasa-kuat